De Berkel

DE BERKEL staat  al meer dan 70 jaar voor kwaliteit. Confectiefabriek "De Berkel" B.V. is in 1948 opgericht door de familie Ten Bruggencate. Tot 1995 was het bedrijf in Borculo gevestigd aan het riviertje, waaraan het haar naam heeft ontleend: De Berkel

DE BERKEL maakt van oorsprong medische kleding voor de gezondheidszorg. Niet veel later werd hier bedrijfskleding voor de horeca aan toegevoegd. Naast deze sectoren produceert DE BERKEL vandaag de dag ook beroepskleding voor industriële wasserijen, de voedingsindustrie en dienstensector, alsmede tailormade kledinglijnen voor een aantal grote bedrijven.

Het van oorsprong Nederlandse confectiebedrijf uit Borculo komt in 1989 in Duitse handen. In 1995 verhuist DE BERKEL van Borculo naar Varsseveld en de productie wordt in 1999 verplaatst van Polen naar Moldavië.

Afbeelding: fwflogo_webrgb_large

Fair Wear Foundation

DE BERKEL zet zich in voor het naleven van goede arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar haar duurzame bedrijfskleding wordt geproduceerd. Daarom is DE BERKEL lid van de Fair Wear Foundation (FWF). Jaarlijks worden de arbeidsomstandigheden in de productielocaties gecontroleerd. Dit proces wordt begeleid en bewaakt door de Fair Wear Foundation.

De Berkel
(0)