Tricorp

Rewear is het eerste volledig circulaire kledingpakket van Tricorp! Deze lijn is gebaseerd op zes topartikelen uit de standaard collectie. Rewear is gemaakt van gerecycled polyester en biologisch katoen.

Wat houdt Reduce, Reuse & Rewear concreet in?

Reduce:

Het verminderen van waterverbruik, energie en CO2 uitstoot. Én het verminderen van het gebruik van nieuwe grondstoffen.

Reuse:

Het inzamelen van gedragen werkkleding om het in nieuwe textielproducten te gebruiken.

Rewear:

Het hergebruiken van materialen in de werkkleding. Bijvoorbeeld het recyclen van een gedragen werkbroek om het polyester te gebruiken in een nieuwe werkbroek. Óf het recyclen van een PET-fles naar PET-polyester.

Recycled Polyester

Tricorp maakt onder andere gebruikt van PET-flessen die uitermate geschikt zijn om te verwerken tot een nieuwe sterke polyestervezel. De kwaliteit van het garen is belangrijk voor een langere levensduur. Een langere levensduur is immers ook duurzaam.

Biologisch katoen

Biologisch katoen is een duurzaam alternatief voor regulier katoen en is kwalitatief nét zo goed. Er wordt bijvoorbeeld zo'n 90% minder water verbruikt in het verbouwen van biologisch katoen, omdat voornamelijk regenwater en meer efficiënte irrigatie wordt gebruikt. Biologisch katoen is beter voor de bodem omdat er geen pesticiden worden gebruikt. Zo staat biologisch katoen  dus écht voor de toekomst.

(0)